Sprekend Marieke
voice over / stemactrice

Het gezicht achter de stem


Mijn naam is Marieke van Rijsewijk

Naast voiceover/ stemactrice ben ik leerkracht op een basisschool. Het enthousiasmeren en motiveren tijdens het geven van instructies, voorlezen en drama gaat bij mij vanzelf. Na jarenlang ervaring kan ik wel zeggen dat een verhaal het krachtigst wordt herinnerd als het met bezieling is gebracht. En een glimlach hierbij doet wonderen.

Als kind had ik al veel interesse in films, animaties en reclames op radio en tv. Ook in mijn werk als leerkracht zie ik welke impact audio-visuele instructies hebben op kinderen en volwassenen. In deze digitale wereld kunnen we echt niet meer zonder visuele ondersteuning. Het is dan ook prettig als de bijbehorende informatie en instructie auditief op de juiste wijze wordt aangevuld.

In 2019 ben ik gestart met de opleiding  "Stemacteren" bij Studio Oranjeoord. Een professionele studie met persoonlijke begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik mijn stem voor verschillende doeleinden nog effectiever kan inzetten. Naast de vakopleiding heb ik ook de Masteropleiding gevolgd waarbij ik les heb gehad van experts in stemmenland, zoals Bob van den Houven (Railaway), Gerja Wolf, Ben Maasdam, Fred Butter en nog vele anderen. Het was niet alleen leerzaam, maar vooral ontzettend leuk om te doen. Hier krijg ik echt energie van en dat hoor je dan ook zeker terug in mijn opnames.

Nu geef ik zelf trainingen, want ik vind dat elke stem het verdient om in zijn kracht te worden gezet. Bekijk  mijn trainingsaanbod als je hier meer over wilt weten. 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn