Sprekend Marieke
voice over / stemactrice

Stemacteren "Laat jezelf horen" 

Inspirerende trainingen voor iedereen die zijn stemgebruik, spreekvaardigheid en voorleestechnieken naar een hoger level wil brengen. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling met een vleugje fun en leer stemacteren in de basis óf met het moderne hoorspel.

Bij beide trainingen maken we gebruik van professionele podcastapparatuur (Rodecasterpro 2) waarbij je gericht gaat luisteren naar jezelf en anderen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden van je eigen stem. Uiteraard maken we een stemopname, zodat je het later nog eens terug kunt luisteren.


EXTRA: Na de training is er ook nog de mogelijkheid voor een telefonisch "coaching moment" waarbij we samen kijken welke tips je al hebt ingezet of waar je misschien nog vragen over hebt.


Je betaalt voor een training €199,- en is inclusief koffie, thee, lekkers van Robèrt, stemopname,  telefonisch na-consult (optioneel) èn verrassing.

Maximaal 4 deelnemers, waardoor er voldoende ruimte is voor jouw specifieke vragen en persoonlijke aandacht.
Locatie in de Parel van Brabant: Oisterwijk


1. Basis stemacteren/ voiceover

Ben je altijd nieuwsgierig geweest naar de manier waarop reclames of bedrijfspromo's worden ingesproken? Zou je graag je eigen reclame willen maken en inspreken? Of wil je weten welke tone of voice je inzet bij het inspreken van een documentaire, uitlegvideo of voicemail? Het is allemaal afhankelijk van je doelgroep en wat je met jouw boodschap wilt bereiken.


Tijdens deze training leer je meer over je stem en hoe je die effectief inzet bij verschillende tekstsoorten. Na deze training luister je nooit meer hetzelfde naar een reclame. En wie weet raak je wel geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met het inspreken van teksten voor je bedrijf of organisatie. Je leert in deze training dus de basis van stemacteren. Mocht je nog meer verdieping willen na deze training, dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor een eventueel traject op maat.


Trainingsdata:
Donderdag 5 september 2024 van 9.30- 12.30 uur
Vrijdag 11 oktober 2024 van 9.30- 12.30 uur2. Modern hoorspel

Stap uit je comfortzone en ontdek hoe je jouw voorleestechnieken kunt verbeteren. Hoe lees je een verhaal op je allermooist? En hoe breng je de personages in een verhaal tot leven? Met je eigen stem kun je veel kleur aan een verhaal geven door gebruik te maken van de juiste intonatie, pauze, ritme en stemmetjes. Je mag lekker losgaan in deze training; niets is te gek.


We gaan aan de slag met het lezen van korte teksten en een verhaal. Je gebruikt hierbij je eigen stem, maar het wordt nog leuker als we daar special effects, muziek en stemvervormers aan toevoegen. Dit is een geweldige combinatie van stemacteren en een hoorspel ineen. Voorlezen is nog nooit zo leuk geweest. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook inspirerend voor gebruik binnen je bedrijf of in het onderwijs.


Trainingsdata:
Donderdag 26 september 2024 van 9.30- 12.30 uur
Vrijdag 1 november 2024 van 9.30- 12.30 uur


Naast trainingen voor volwassenen geef ik ook podcastworkshops aan basisscholen. Meer informatie hierover vind je op de site van Frappante Fragmenten.


 

 

 


Volg me op Instagram en/of Linkedin voor meer info en tips.


Verstaanbaar/ accentloos leren spreken (teamtraining)

Je hebt een accent en zou graag willen leren om “Standaard Nederlands” te spreken?  Accenten en dialecten maken ons uniek en geven een glimp van onze roots. Maar soms zit dat accent jou juist in de weg in je werk- of privéleven. Hoe fijn zou het zijn als je een knop om kunt zetten van accent naar standaard Nederlands. Misschien vraag jij jezelf af of dit mogelijk is?

Met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen kun jij je accent verminderen of veranderen. Het is een kwestie van veel oefenen en kritisch luisteren naar jezelf.

Tijdens mijn opleiding tot voiceover heb ik zelf ervaren dat mijn Brabantse accent me soms in de weg zat. Als advies kreeg ik te horen dat het verstandig was om ook Standaard Nederlands te leren spreken. Na wat logopedie ben ik blijven oefenen. Ik heb de techniek van het Standaard Nederlands spreken nu goed onder de knie. En ik kan de knop van accent naar Standaard Nederlands omzetten wanneer ìk dat wil. Dat is echt super handig. Deze kennis deel ik graag met jou. Naast voiceover ben ik al 25 jaar werkzaam in het onderwijs en heb veel ervaring op het gebied van coaching. Stap voor stap help ik je op weg naar het behalen van je doel.


 


Training op maat

Als bedrijf wil je graag professionaliteit uitstralen. Alle informatie die je overbrengt naar klanten moet duidelijk en helder zijn. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk achter te laten. Mocht jij in jouw bedrijf wat meer aandacht willen geven aan de verstaanbaarheid van jouw medewerkers, dan kijk ik graag met jou naar de mogelijkheden. 

Of het nu gaat om het leren omzetten van accent naar het Standaard Nederlands spreken of om beter te articuleren. Jij geeft aan welke onderdelen nog wat meer aandacht verdienen. Wat is er nodig om duidelijker verstaanbaar te zijn tijdens een telefoongesprek, face-to-face gesprek, meeting of presentatie?

Tijdens de basistraining gaan we dieper in op de klanken die je uitspreekt bij Standaard Nederlands. Wat gebeurt er met je mond, kaken, lippen en tong als je de klanken uitspreekt. Naast het krijgen van achtergrond informatie gaan we ook echt aan de slag met het correct spreken. We starten met de klanken en oefenen vandaaruit verder naar accentloos lezen van woorden, zinnen, teksten en ten slotte ook in het spreken van standaard Nederlands. Je krijgt tips hoe je jezelf nog beter kunt presenteren. En uiteraard leer ik je ook wat over het voiceover-vak en hoe ik mijn accentknop tijdens dit werk om kan zetten. 

Deze training zal in kleine groepen van maximaal 8 personen worden gegeven. Een training zal ongeveer  anderhalf uur duren. Het is mogelijk om meerdere groepen op een ochtend of middag in te plannen. Daarnaast kom ik graag naar jullie toe om de training te verzorgen, maar op een andere locatie kan natuurlijk ook. Mocht je na de eerste ronde nog meer verdieping willen hebben, dan stemmen we dat samen af.

Wat we precies gaan doen, hangt dus af van jouw vraag. En ik kan je beloven dat het naast een leerzame training ook heel gezellig is om hiermee aan de slag te gaan.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar sprekendmarieke@gmail.com met als onderwerp "training".


 

Individuele training

Geef je de voorkeur aan een individuele training, dan is dat ook mogelijk. 

Of het nu gaat om het leren omzetten van accent naar het Standaard Nederlands spreken of om beter te articuleren. Jij geeft aan welke onderdelen nog wat meer aandacht verdienen. Wat is er nodig om duidelijker verstaanbaar te zijn tijdens een telefoongesprek, face-to-face gesprek of op zakelijk gebied tijdens een meeting en presentatie?
Tijdens deze training:

  • gaan we dieper in op de klanken die je uitspreekt bij Standaard Nederlands. Wat gebeurt er met je mond, kaken, lippen en tong als je de klanken uitspreekt? 
  • Naast het krijgen van achtergrond informatie gaan we ook echt aan de slag met het correct spreken. We starten met de klanken en oefenen vandaaruit verder naar accentloos lezen van woorden, zinnen, teksten en ten slotte ook in het spreken van standaard Nederlands. 
  • Je krijgt tips hoe je jezelf nog beter kunt presenteren. 
  • En uiteraard leer ik je ook wat over het voiceover-vak en hoe ik mijn accentknop tijdens dit werk om kan zetten.

Na de eerste sessie heb je al veel kennis opgedaan die je in praktijk kunt toepassen. Het is een kwestie van veel oefenen, dus je krijgt ook oefenwerk mee naar huis. Bij de volgende sessie kijken we samen hoe het oefenen is gegaan en waar je nog meer op kunt focussen. Op die manier bekijken we na elke sessie wat de aandachtpunten zijn. Verwacht niet dat je na één sessie vloeiend Standaard Nederlands spreekt. Het is een leerproces waarbij je jezelf echt tijd moet geven. Ik spreek uit ervaring en help je graag op weg om dichter bij je doel te komen.

BASISTRAINING; Deze training bestaat uit 4 losse sessies die zijn verdeeld over een aantal (samen af te stemmen) weken. Een sessie duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats in Oisterwijk. Het tarief voor deze training bedraagt 245 euro.

VERVOLGSESSIES: Heb je na de basistraining behoefte aan een extra sessie dan is dat ook mogelijk. Het tarief voor een aanvullend losse sessie bedraagt 65 euro. 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, stuur dan een mail naar sprekendmarieke@gmail.com met als onderwerp "Individuele training".

Twijfel niet langer en gun jezelf deze persoonlijke groei!Reacties van deelnemers:

Super leuke en leerzame training. Goede mix van geschiedenis, klankuitleg, filmpjes, interactie en vooral veel zelf oefenen. Je wordt je echt bewust van je stemgebruik.

Sven

Leuk dat je de groep enthousiast maakt. Fijne afwisseling tussen kennis opdoen en oefenen. We hebben veel plezier gehad met z'n allen waardoor het lekker luchtig was.

Els 

Zó kan een training ook zijn. Leerzaam, duidelijk en lekker normaal! Door jouw persoonlijke ervaring weet je precies waar je op moet letten.

Floris

Het is een super actieve training waar je veel aan hebt  als je met een accent of dialect praat. 

Shanti

Je bent een heel vriendelijke vrouw met passie voor spreken. Jouw kennis breng je op een leuke en leerzame manier over. Ik begrijp nu beter waarom het belangrijk is om met een glimlach te spreken.

Anouk

Je hebt een rustige manier van uitleggen, waardoor je alles goed kunt volgen. Erg fijn om meer te leren over de achtergrond van accenten, dialecten en het verschil daartussen. 

Michel 

Je geeft met veel enthousiasme en passie deze training waar iedereen profijt van kan hebben. Op een gezellige manier ben ik erachter gekomen waar ik op moet letten. Echt leerzaam!

Sanne

 
E-mailen
Map
Info
Instagram
LinkedIn